KBBA9

Selasa, 15 Julai 2014

Hari best berakhir dengan tragedi!

Yahooo! Hari yang aku tunggu-tunggu sampai jugak. Okeh.. cerita dia..
Untuk pengetahuan semua,aku adalah salah seorang daripada geng penyamun!. Hahaha..

Tapi bukan la geng penyamun yang menyamun rumah orang malam-malam tu. Geng aku ni nama dia "PENYAMUN INC" dan tugas kitorang buat shortfilm untuk youtube. Kitorang jarang dapat jumpa ramai-ramai..

Jadi tugasan Ahad lepas ialah buat video santai jawap soalan merapu yang bagi aku agak bahaya!. Sebab aku ni pemalu skit nak buat lawak spontan. So nanti bila video tu siap aku share la kat sini. Abis shoot kitorang berbuka ramai-ramai borak-borak sampai malam..










Aku ingatkan boleh la balik dengan aman dan tenang..tanggapan aku terpesong abis! Time nak balik beli tiket KTM kat KL SENTRAL..masa tengah berbaris nak beli tiket kat kaunter.. aku ternampak laa sorang mamat nih kat balik tiang. Aku ingat orang nepal awalnya..tenung lama-lama orang bangla. 

Okeh..malas nak fikir aku terus mengelamun tengok ada dua tiga orang pelancong yang berbisik dan tenung arah bangla tu. Aku pun rasa nak tau tenung la balik bangla tu haa.. tetiba aku perasan tangan kanan dia pegang tang *tuut* dia.. rupa-rupanya alamak dia tengahhh...happy time ngan "cendawan" dia!! Bodoh gila! Aku syak dia perasan aku dan 2,3 orang pandang dia.. dia buat tak tau je! Tangan kiri dia tengah pegang henpon..feeling sekali ngan awek dia la tu!

Aku beli tiket..chow terus! Jijik gila aku tengok.. buat malu je bila pelancong nampak perbuatan bangla tu.. sikit sebanyak dah cemar nama! Lagi teruk..aku risau kalo orang macam tu dah mula menjadi-jadi..jadi kes lain plak.. tapi..asal aku tak sound je bangla tu? Adeh.. silap btol!





11 ulasan:

  1. Ayyoooo seramnyaaa napa tak baling je ngan batu ke kasut ke...bengong betul laaaa....,grrrrrr

    BalasPadam
  2. ayarkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk jahanam betoi bangla tu.. tetiba rasa nak cepuk je bangla kat opis aku ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau xpe madi.. aku pn rase nak hempok je mana2 bangla yg aku nampak lepas kes ni..tp..x semua cmtu..yang ni je yg kurang kasih sayang agaknya

      Padam
  3. Bestnyer smbil citer boleh letak katun sbg bantuan penceritaan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe.. bg feeling cam baca buku cerita skit

      Padam
  4. Balasan
    1. Heheh..next time nmpk mmg kena terajang

      Padam
  5. eeewwwwww... kalau ena ada kat situ, sure dah muntah kat situ juga.. eeewwwwwwwwwwwww

    BalasPadam
  6. errrr... eeuuuwww.. lain kali terajang je awi.. apesal la suke mencemarkan tempat awam.. takut jadi lain plak kalau berleluasa..haiyaaakkkk...

    p/s: dh follow awi.. :)

    BalasPadam