KBBA9

Jumaat, 11 Mac 2016

Tak Puas hati dengan hasil lukisan aku

As salam and hai..hai..re hai...

Hehehe... harini saja nak update rasa tak puas hati aku kat hasil kerja sendiri..
petang jumaat yang panas ni aku tetiba ambik keputusan nak kasi susun folder artwork kat laptop ni. bersepah! hahaha... sakit mata tengok. Tapi ditambah pulak rasa tak best bila tengok drawing yang aku buat dulu... bukan apa. Kadang-kadang aku tengok macam ok. Bila teliti balik.. mesti ada yang tak kena.

Kebanyakan yang aku masih lemah ialah dari segi warna, figura... reaksi muka orang yang aku lukis.. nampak keras lagi. Aku kena selalu study artwork-artwork orang lain yang lagi best supaya tambah semangat aku untuk berkarya... sebab ni je bakat yang aku ada..jadi aku nak guna bakat ni sehabis baik...

Aku suka lukis figure.. jadi jangan rasa pelik pulak kenapa banyak drawing tu aje kat dalam koleksi aku. Katun dah berlambak lukis... no hal bagi aku.. tapi sekarang aku try nak buat style lain sikit...









(eh...macam kenal??)






(macam kenal jugak ni..hmm)











Huh....tak puas hati...grrrrr.. semoga aku dapat asah lagi skill aku ni... oh ya... artwork ni aku lukis guna perisian/ aplikasi photoshop,manga studio ngan guna phone note aku.. ada yang orang order,ada yang aku lukis buat isi masa je tu.. 

Ok...aku nak mula asah pensel tajam-tajam dan mula praktis drawing figure dan lain-lain sekali... harap-harap ada perubahan lagi best kat hasil lukisan aku tak lama lagi. heheheheh...Wish me luck! Yehaaaa!



3 ulasan:

  1. Waaah... terer lah you melukis. caye lah...

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. ada tertulis kat situ... Photoshop,manga studio

      Padam